Як наблизити Полонне до Європи?

29.01.2016

Читайте роботи учасників конкурсу “Я – журналіст!” і беріть участь в інтернет-голосуванні. Робота, яка отримає найбільше позитивних коментарів, переможе в номінації “Народний журналіст”! Голосування триває до 15 лютого.
Можна багато говорити на тему яка стосується мого міста Полонне не Хмельниччині – міста, де цвітуть каштани, де влітку ми бачимо справжню красу, взимку вона ж зникає.

Дороги – це на мою думку основне, з цього й почнемо. Оскільки я також учасник руху, скажу – дороги нікудишні. Якщо їх не почати ремонтувати, то водії автівок почнуть ходити пішки. Втім, “український” ремонт доріг тут зайвий; пам’таю випадки, що такі «ремонти» завдавали ще більшої шкоди: були «ями» – стали «горби». А от ще, з’явилася можливість відремонтувати найгіршу дорогу у місті, місцевий олігарх погодився відремонтувати дорогу за власні кошти, але це лише обіцяне.

У місті є ресторан, кафе, піцерія, а піти нікуди. Чому? А тому, що такі заклади беруть під контроль люди чи нелюди, з якими відпочинок перетворюється на хаос, де править анархія. Неодноразові травми, які закінчуються двома тижнями коми, подекуди й смертельні випадки, тобто, хочеш відпочити – інтенсивно займайся спортом, зокрема боксом, щоб послати в нокаут чергового підлітка, який зайшов “сьорбнути” пивка, або легкою атлетикою, щоб коли не вдалося послати в нокаут, мав змогу вислизнути від прокуреної пики, яка дихає в обличчя, або ж, щоб бути застрахованим від травм – сиди вдома, як кажуть: прості речі рятують життя.

Загальний вигляд міста мене також тривожить. Багато сміття. З цією проблемою потрібно боротися! В першу чергу потрібно поставити смітники, бо люди кидають папірці і різний непотріб на землю. Але поставивши смітники, ми не застраховані від безсоромників, котрі не попадають в урну.

В містечку мало зелені. Потрібно посадити дерева, це посприяє красі загального вигляду.

А найголовніше я б змінила менталітет людей – «хочу жити в Європі, але не хочу йти по-європейському» – гасло однієї з категорій людей мого містечка. Змінити можна все ,але головне бажання тому я думаю, що у мене все вийде і з часом я допоможу з волонтерами зробити наше місто кращим.

Якщо вам сподобалась ця стаття і ви хочете, щоб саме її автор став переможцем у номінації “Народний журналіст” – залиште свій позитивний коментар під матеріалом і поділіться посиланням на цю статтю в соціальних мережах, аби і інші могли проголосувати! Інтернет-голосування триватиме до 15 лютого. Переможе та робота, яка отримає найбільше позитивних коментарів!

Читати роботи учасників і голосувати

До теми:

Вступ-2016: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику

Альона МАТВЄЄВА, м.Полонне, Хмельницька обл.

переглядів: 916

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *