Соцмережі не замінять живого спілкування

22.01.2018

Останнім часом з’являється все більше соціальних мереж. З появою В Контакте, Однокласники, Facebook, Twitter живе спілкування для багатьох значною мірою втрачає актуальність. Здавалось би, що соціальні мережі – це найкраще, що могли винайти люди. Але з їх появою з’явилося й багато проблем.
З одного боку, соцмережі – це справді зручно. Адже тут можна знайти нових друзів або спілкуватися з тими, хто знаходиться за кордоном. Також, якщо людині потрібно швидко відправити документи в електронному вигляді, то Інтернет і тут прийде на допомогу. Особливо соціальні мережі популярні серед молоді. Діти та підлітки обожнюють спілкуватися он-лайн, обмінюватися фотографіями, відео, музикою.

Але є й “мінуси” користування соцмережами.

По-перше, довгий контакт людини з екраном комп’ютера може нашкодити здоров’ю. І передусім – очам. Особливо це стосується підлітків, у яких зір ще не до кінця сформувався. В основному, діти, які довго сидять за комп’ютером, через кілька років починають погано бачити.

По-друге, після надто тривалої роботи за комп’ютером деякі люди стають неадекватними і агресивними.

Живе спілкування ніколи не дасть таких результатів. Під час розмови люди, як правило, виражають різні емоції, а в Інтернеті можна тільки відправляти смайлики. Безумовно, існують програми, які допомагають співрозмовникам бачити один одного. Але, тим не менше, люди повинні спілкуватися насамперед у реальному житті.

Ніякі найсучасніші технології і програми не повинні замінювати нам живе спілкування. Давайте не будемо котитися в прірву, в яку нас штовхають соціальні мережі, а будемо більше часу приділяти своїм рідним і друзям!

До теми:

Як сучасні технології впливають на здоров’я людини

Хто такі ШУЖики і що цікавого в Острозькій академії?

Інстаграм – спосіб самоствердження чи саморуйнування?

Джерело фото: http://versii.if.ua
Марія МАНЬКО, випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ “Острозька академія”, Луганська область

переглядів: 6 930

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *