«Де народився, там і згодився»

12.07.2016

Можна помітити, що українці досить активно мігрують за кордон. Вони не знаходять собі місця на рідній землі. Саме тому перед нами постає три логічні питання: хто, куди і навіщо?
Відповідь на перше запитання досить проста – значною мірою це абітурієнти, які обирають різноманітні виші для навчання в інших країнах. «Куди та навіщо?» – ось на що справді варто звернути увагу.

Більшість майбутніх студентів прагнуть навчатися за кордоном, аргументуючи це якістю освіти та дипломом європейського визнання.

Мабуть, найактуальнішим, для сучасного українця, є навчання в Польщі. Чому ж знання, отримані за кордоном, вважаються кориснішими та доступнішими, ніж в Україні, та з яких причин безліч студентів не повертаються на Батьківщину?

Існує теорія, що закордонні виші надають ширший багаж знань, кожен має змогу оволодіти корисною інформацією. Звичайно, важливим є і той факт, що кордон не тільки розмежовує територію між Україною та Польщею, а й яскраво проявляє відмінності рівня життя та освіти.

Але невже неважливо вчитися та працювати заради процвітання власної держави? Маючи бажання перетнути межі нашого краю, українці зовсім забувають про народні моральні засади, невід’ємну мудрість, набуту роками, прагнення держави стати кращою. Адже, щоб підняти країну, потрібно почати з себе, зі свого розвитку та навчання.

Саме Україна може запропонувати нам самореалізацію в суспільстві та вдосконалення своєї праці. Становлення людини як особистості теж не менш важливе. Необхідно цінувати те, що ми маємо – сильну, незалежну та процвітаючу націю! І, звичайно ж, завжди дослухатися до слів англійського філософа та мораліста Джеремі Бентама: «Простягаючи руки до зірок, люди часто забувають про квіти під ногами».
Катерина САФОНОВА, випускниця Школи універсального журналіста

переглядів: 3 999

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *